Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 dag
marchew 5 dag
seler nać 1 gałązka
cebula 1 sztuka
śmietana 18 proc 200 ml
ziemniaki 50 dag
buraki 35 dag
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
kość 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Wrzucamy do garnka kość schabową oraz liście pora i selera.
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Wrzucamy obraną cebulę.
Krok 3 - Barszcz czerwony foto
4
Obieramy buraczki
Krok 4 - Barszcz czerwony foto
5
Tarkujemy buraki
Krok 5 - Barszcz czerwony foto
6
Gdy zupa zaszumi, zlewamy szumowiny.
Krok 6 - Barszcz czerwony foto
7
Dodajemy pokrojoną marchewk
Krok 7 - Barszcz czerwony foto
8
Dodajemy do zupy starte buraczki
Krok 8 - Barszcz czerwony foto
9
Dodajemy ziemniaki
Krok 9 - Barszcz czerwony foto
10
Gotujemy wszystko 30 minut
Krok 10 - Barszcz czerwony foto
11
Doprawiamy pieprzem prymat
Krok 11 - Barszcz czerwony foto
12
Dodajemy śmietanę, gotujemy jeszcze 5 minut. Nakładamy na talerze.
Krok 12 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak