Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto do makaronu lub kanapek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia świeża 50 gram
orzeszki pinii (lub ziemne bez soli) 45 gram
sól do smaku
pipeprz do smaku
ząbek czosnku 1 szt
oliwa 250 ml
parmezan starty 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto do makaronu lub kanapek

Bazylię, orzeszki, czosnek i parmezan miksować w robocie kuchennym/blenderze przez około 30-40 sekund do momentu powstania grudkowatwj pasty. Dolewać cienką strużką oliwę (robot cały czas ma pracować!), przyprawić do smaku.

Jeżeli masa jest za sucha można dodać 1-2 łyżki oliwy.
Świenie smakuje z makaronem i pieczywem (zwłaszcza z chlebem kukurydzianym).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 07.12.2010 07:58
Domowe pesto- mniam - też robię .
buksiak12 01.09.2010 14:48
muszę wypróbować
buksiak12 01.09.2010 14:48
muszę wypróbować
Dorota71 01.09.2010 14:16
fajny przepis
Dorota71 01.09.2010 14:16
fajny przepis
Emilia22 01.09.2010 13:22
ciekawy przepis
Emilia22 01.09.2010 13:22
ciekawy przepis
Emilia22 01.09.2010 13:22
ciekawy przepis
kamilaj 29.08.2010 19:13
uwielbiam pesto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak