Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekińskiej i ryżu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
ryż 1/2 szklanki
kostka rosołowa 1/2
pomidor 1
ogórek 1
majonez 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekińskiej i ryżu

Kroki postępowania

1
W mniejszym garnuszku zagotowujemy 1,5 szklanki wody, po czym wsypujemy ryż, dodajemy pól kostki rosołowej i gotujemy do momentu, aż ryż napęcznieje. Studzimy.
Krok 1 - Sałatka z pekińskiej i ryżu foto
2
Kapustę pekińską mielimy na drobno w rozdrabniaczu i przekładamy do miski.
Krok 2 - Sałatka z pekińskiej i ryżu foto
3
Pomidor myjemy i kroimy w kostkę. Ogórek obieramy i także kroimy w kostkę.
Krok 3 - Sałatka z pekińskiej i ryżu foto
4
Następnie do warzyw dodajemy zimny ryż oraz majonez i przyprawy do smaku (sól i pieprz). Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek.
Krok 4 - Sałatka z pekińskiej i ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 29.08.2014 15:22
Smakowita sałatka,zdecydowanie moje smaki,pyszne połączenie.
Monika-twin 29.08.2014 12:52
Dobra salatka.
jasiek 29.08.2014 10:25
dobra i sycąca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak