Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe ciasreczka po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pianki jojo (marshmallows) 120 gram
masło 60 gram
dżem malinowy 4-5 łyżka
ryż preparowany 140-150 gram
olej roślinny do foremek

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe ciasreczka po mojemu

Płaską formę do pieczenia wysmarować olejem roślinnym. Pianki jojo wraz z dżemem i masłem umieścić w rondlu, lekko podgrzać mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Mieszamy od dna! Gotować minutę, mieszać (od dna!).
Dodać preparowany ryż, poczekać aż pokryje się masą. Masę przekaładamy do wysmarowanej tłuszczem formy, docisnąć mokrą łyżką, wilgotnym nożem podzielić na 24 części. Odstawić do wystygnięcia, włożyć do lodówki na 10-12 godzin.

Ciasteczka te są doskonałe na różnego rodzaju kinderbale. Smaczne, kolorowe, proste i niedrogie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.07.2011 10:40
smaczne
kamilaj 29.08.2010 19:14
ciekawe i z moimi ukochanymi piankami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak