Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z jarmużem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 400 gram razowy
jarmuż 200 gram obgotowany
czosnek 2 zabki
olej ok 3 łyżki
słonecznik łuskany 1 garść
sól do smaku
pieprz
cebula 1 sztuka
ser biały 150 gram

Porada

To pyszne warzywo, którym jest jarmuż to nadal rzadkość na naszych stołach. Proponuje więc niezbyt skomplikowane w przygotowaniu połączenie go z makaronem.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z jarmużem

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.
Cebulę przekrawamy na połowę i kroimy w plastry. Wraz ze słonecznikiem rumienimy na oleju. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do zrumienionej cebuli i słonecznika dokładamy pocięty drobno jarmuż. Chwilkę razem podgrzewamy i doprawiamy. Mieszamy całość z makaronem i pokruszonym serem. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.09.2014 00:50
smaczne danie.
Klausia 29.08.2014 21:46
ciekawe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak