Tort na każdą okazję.

Tort na każdą okazję.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    9 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szklanki
  • mąka

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • śmietana kremówka

    1,5 litra
  • galaretka pomarańczowa

    3 opakowania
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • ananas

    1 puszka
  • winogrona czerwone

    1 mała paczka
  • cukier waniliowy

    4 opakowania
  • żelatyna

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bialka ubić na sztywną pianę, dodać cukru i ubijac aż cukier się rozpusci. Następnie dodć żółtka i ubijać przez około 2 mibnuty. Nastepnie dodać mąki i proszek, wymieszać. Upiec.

Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Galaretki rozpuścić i ostudzić. Śmietane podzielic na dwie częśći. Gdy galaretka się lekko zetnie wymieszać z jedną porcją śmietany i poczekać aż się ściągnie.
Biszkopt przekroić na pół. Pierwszą połowę skropić sokiem z brzosakwini. Włożyć do blachy.Wyłożyć część śmietany z galaretką. Z wierzchu ułożyć pokrojone na kawałki owoce. Przykryć resztą śmietany. Wstawić do lodówki na około 3 godziny. Pozostałą śmietane zmieszać z żelatyną, można też użyć barwnika. Obsmaować tort używając gorącego szerokiego noża. Ozdobić wg okazji.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

27.03.2011 12:01
piękny i na pewno smaczne

monisia1977

13.09.2010 07:45
śliczny

banditka

10.09.2010 10:06
bajka!

Faustyna

21.08.2010 12:55
piękne:)

Natalia/tubisiek

07.08.2010 08:34
super! jestem pod wrażeniem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat