Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone ½ kg
kapusta biała 1½ kg
grysik 1½ szklanka
koncentrat pomidorowy 1 słoik
Czosnek suszony Prymat 2 sztuki
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Przyprawy: można dodać przyprawę do mięsa mielonego.
Kapustę bardzo drobno poszatkować i posolić. Odstawić
na 1 godzinę i później odcisnąć z soku. Do kapusty dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Potem po wymieszaniu formować kotlety mielone i podsmażyć z wszystkich stron na patelni.
Po usmażeniu układamy je pionowo w garnku, posypujemy przyprawą uniwersalną i smarujemy 3 łyżkami koncentratu pomidorowego, zalewamy woda tak, aby zakryła wszystkie gołąbki.
Jeżeli wychodzą nam 2 warstwy czynność należy powtórzyć.
Dusić na małym ogniu przez 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak