Gołąbki

Gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    ½ kg
  • kapusta biała

    1½ kg
  • grysik

    1½ szklanka
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoik
  • czosnek granulowany

    2 sztuki
  • jajka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy: można dodać przyprawę do mięsa mielonego.
Kapustę bardzo drobno poszatkować i posolić. Odstawić
na 1 godzinę i później odcisnąć z soku. Do kapusty dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Potem po wymieszaniu formować kotlety mielone i podsmażyć z wszystkich stron na patelni.
Po usmażeniu układamy je pionowo w garnku, posypujemy przyprawą uniwersalną i smarujemy 3 łyżkami koncentratu pomidorowego, zalewamy woda tak, aby zakryła wszystkie gołąbki.
Jeżeli wychodzą nam 2 warstwy czynność należy powtórzyć.
Dusić na małym ogniu przez 50-60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat