Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna 2-3 łyżki
sól 2-3 łyżeczki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Kroki postępowania

1
Boczek natrzeć przyprawami, szczelnie przykryć i odstawic do lodówki na 24 godziny.
Krok 1 - Boczek pieczony foto
2
Nastenie boczek zawinąć w folię aluminiową i piec około godziny w twmperqaturze 180-200 stopni. POd koniec pieczenia można rozerwać folie żeby boczek sie przyrumienił
Krok 2 - Boczek pieczony foto
3
Odstawic do wystudzenia, następnie schłodzić w lodówce.
Krok 3 - Boczek pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 16.05.2015 23:33
ślinka cieknie
asiczekz 28.08.2014 14:01
uwielbiam taki
bhb8 28.08.2014 00:51
z pewnością mojemu tacie by smakowało, lubi tłusto zjeść :P
Iwusia 27.08.2014 21:48
bardzo ładne i smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak