Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie pieczarkowo - ziołowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 80 dkg
pieczarki 40 dkg
cebula 1 szt
oliwa
śmietana 30% 200 ml
papryka czerwona
Przyprawa curry orientalna Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz
serek topiony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie pieczarkowo - ziołowym

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni podgrzewamy oliwę. Mięso przyprawiamy solą ziołową pieprzem, papryką i carry. Opiekamy z każdej strony, wlewamy troszkę wody i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 1 - Łopatka w sosie pieczarkowo - ziołowym foto
2
Pieczarki kroimy w kostkę razem z cebulą i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem i chwilę dusimy.
Krok 2 - Łopatka w sosie pieczarkowo - ziołowym foto
3
Do pieczarek wlewamy śmietankę i dokładamy serek topiony i czekamy aż się dobrze rozpuści
Krok 3 - Łopatka w sosie pieczarkowo - ziołowym foto
4
Do pieczarek dodajemy mięso i przyprawiamy do smaku. Smacznego
Krok 4 - Łopatka w sosie pieczarkowo - ziołowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 28.08.2014 09:31
mniam, mniam, mniam
Pietruszka 28.08.2014 09:14
wygląda przepysznie
Cranberry 28.08.2014 07:44
prosto i smacznie
bhb8 28.08.2014 00:50
niestety nie przepadam za smakiem pieczarek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak