Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na wędzonych żeberkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 gram
ziemniaki 6 szt
jajko 5 szt
żurek 500 ml
grzanki
szczypiorek
sól do smaku
pieprz
Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na wędzonych żeberkach

Żeberka wędzone myjemy i zalewamy zimną wodą . Gotujemy do miękkości. W czasie gotowania dorzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaczki. Gdy mamy wszystko miękkie wlewamy żurek i chrzan. Jajka osobno gotujemy na twardo.Żurek doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładamy pokrojone jajka i szczypiorek. Wlewamy do miseczki i dokładamy grzaneczki. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak