Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych maślaków

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby świeże 60 dkg
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1/2 sztuki
seler korzeniowy 1/4 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
bulion drobiowy 1 litr
kostka rosołowa 1 sztuka
masło do smażenia 1 łyżka
sól do smaku 4 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych maślaków

Kroki postępowania

1
Obraną, pokrojoną cebulę, podsmażyć na łyżce masła.
Krok 1 - Zupa ze świeżych maślaków   foto
2
Umyte, osuszone grzyby pokroić w małe kawałki, dodać do podsmażonej cebuli, podsmażać 15 minut
Krok 2 - Zupa ze świeżych maślaków   foto
3
Obraną marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce, ziemniaki pokroić w kostkę.
Warzywa zalać zimnym rosołem, gotować 10 minut, dodać ziemniaki, gotować jeszcze 10 minut
Krok 3 - Zupa ze świeżych maślaków   foto
4
Dodać do zupy, podsmażone grzyby z cebulą, dodać kostkę grzybową, doprawić solą, pieprzem. Całość gotować jeszcze 20 minut. Podawać z łyżką śmietany. SMACZNEGO!!!!!
Krok 4 - Zupa ze świeżych maślaków   foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 28.08.2014 15:57
Oj zjadłabym tak grzybową zupkę!
Wacław 28.08.2014 10:01
przepyszna zupa,aż ślinka leci
Ania84 27.08.2014 17:03
mmm maślaczki są pyszne
Janina 27.08.2014 16:49
Mniam, pyszna;)
fotoviderek 27.08.2014 15:30
Bardzo apetyczna :)
Marta Ryżek-Kalkowska 27.08.2014 15:27
cos ,co bardzo lubie :)
gosia561 27.08.2014 15:24
jesienne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak