Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 3
klarownego masła 5dag
½ łyżeczki curry 1-2
pieprz
sól
ananas z puszki 1 szt.
ryż 25dag

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z ananasem

Ugotować ryż na sypko.Mandarynki obrać,podzielić na cząstki i przekroić na połówki.Ananasa osączyć z zalewy(zalewę zachować) i pokroić na kawałki.Mięso umyć,osuszyć,pokroić w kostkę i usmażyć na maśle.Dodać curry,owoce,zalewę ananasową i dusić na małym ogniu pod przykryciem 10-12 min.Pod koniec duszenia dodać ryż,wymieszać i zagotować.Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.08.2010 20:46
bardzo ciekawy przepis
Agnieszka_B 06.08.2010 14:35
Drób połączony z ananasem smakuje doskonale:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak