Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    75dag
  • Puszka brzoskwiń

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: 4 łyżki oleju,sok(zalewa) z brzoskwiń,łyżka przyprawy do pierników,3-4 łyżki sosu sojowego,sól.
Umyte i osuszone piersi pokroić na małe kwadratowe kawałki,posolić.Brzoskwinie osączyć na sitku (zalewę zachować).Z oleju,zalewy brzoskwiniowej,sosu sojowego i przyprawy do pierników przygotować marynatę,posolić ją do smaku.Włożyć do miski z marynatą,wymieszać,przykryć i trzymać w lodówce ok.3 godz.Brzoskwinie podzielić na kawałki nieco większe niż mięso.Na szpadki nabijać na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.Piec na grillu obracając i smarując marynatą.Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat