Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 75dag
Puszka brzoskwiń
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Marynata: 4 łyżki oleju,sok(zalewa) z brzoskwiń,łyżka przyprawy do pierników,3-4 łyżki sosu sojowego,sól.
Umyte i osuszone piersi pokroić na małe kwadratowe kawałki,posolić.Brzoskwinie osączyć na sitku (zalewę zachować).Z oleju,zalewy brzoskwiniowej,sosu sojowego i przyprawy do pierników przygotować marynatę,posolić ją do smaku.Włożyć do miski z marynatą,wymieszać,przykryć i trzymać w lodówce ok.3 godz.Brzoskwinie podzielić na kawałki nieco większe niż mięso.Na szpadki nabijać na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.Piec na grillu obracając i smarując marynatą.Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak