Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 20 dag
mięso wołowe bez kości 20 dag
cebula 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
marchew 1 szt
seler 1/2 szt
pietruszka korzeń 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mąka 4 łyżki
masło do smażenia
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z mięsem

Mięso pokroić w kostkę i zarumienić na maśle. papryki pokroić w kostkę, cebulę w półkrążki. Ogórek pokroić w kostkę. Marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na dużych oczkach. Wszystko razem gotować w takiej ilości wody aby zupa była gęsta. Doprawić kucharkiem i zaciągnąć mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 07.10.2010 06:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak