Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek w chrupiącej skórce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
chleb 2 duże kromki
tłuszcz do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek w chrupiącej skórce

Kromki chleba przekroić na pół.

Jajka roztrzepać widelcem, dodać mąkę i sól, dobrze wymieszać.

Maczać chleb w cieście i piec na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.04.2013 20:19
fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa
iknkirke 21.12.2010 08:49
dobre
SmacznaPyza 14.09.2010 21:27
też tak robię i sczerstwiały chleb się nie marnuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak