Chlebek w chrupiącej skórce

Chlebek w chrupiącej skórce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • chleb

    2 duże kromki
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba przekroić na pół.

Jajka roztrzepać widelcem, dodać mąkę i sól, dobrze wymieszać.

Maczać chleb w cieście i piec na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

10.04.2013 20:19
fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa

iknkirke

21.12.2010 08:49
dobre

SmacznaPyza

14.09.2010 21:27
też tak robię i sczerstwiały chleb się nie marnuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat