Żurek z białej kiełbasy

Żurek z białej kiełbasy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    25 dag
  • biała kiełbasa

    50 dag
  • Barszcz biały

    3/4 litra
  • mąka

    2-3 łyżki
  • jaja

    4 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana

    1/4 litra
  • cebula biała

    1 szt
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyzne obrać i umyć, zalać 1,5l wody. Włożyć kiełbasę, posiekany ząbek czosnku, szczyptę majeranku i gotować 25 minut,. Warzywa wyjąć, wlać barszcz. Dodać przeciśniety przez praske czosnek, posolić i popoieprzyc do smaku, zaklepać i posypać majerankiem. Podawać z jajami na twardo. Kiełbasę wyjąć, ponacinać i podsmażyć z cebulą pokrojoną w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

19.09.2010 06:52
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat