Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z mirabelek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mirabelki 4 szklanki
cukier 2 szklanki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z mirabelek


Butelki sterylizujemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C. Owoce myjemy i wsypujemy do garnka. Dosypujemy cukier oraz dolewamy wodę. Zagotowujemy i od momentu wrzenia gotujemy jeszcze kilka minut aż owoce zmiękną i popękają. Syrop z owocami przecieramy przez sito. Ponownie zagotowujemy i gorący przelewamy do wysterylizowanych butelek. Nie potrzeba pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.08.2014 16:18
dobry taki syrop :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak