Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Do barszczyku zamiast pasztecika.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
ser ricotta
tabasco
sól
pieprz
pomidorki koktajlowe
oliwki zielone
orzeszki pistacjowe drobno posiekane
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Do barszczyku zamiast pasztecika.

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty 10x10cm.
Krok 1 - Do barszczyku zamiast pasztecika. foto
2
Serek ricotta doprawić do smaku
Krok 2 - Do barszczyku zamiast pasztecika. foto
3
smaku i nałożyć po 1 łyżeczce na środek ciasta.
Na serku ułożyć przekrojony na krzyż pomidorek i włożyć do środka oliwkę.
Krok 3 - Do barszczyku zamiast pasztecika. foto
4
Boki ciasta trochę podnieść, zlepić na rogach, posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać posiekanymi pistacjami.
Piec w temp.200 stop.około 10 minut.
Podawać ciepłe lub zimne.
Krok 4 - Do barszczyku zamiast pasztecika. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 25.08.2014 16:43
świetna zamiana
Gabi44 25.08.2014 15:14
Bardzo mi się podoba, poza konsumpcją to też ładna ozdoba stołu.
Triss 25.08.2014 14:09
super pomysł.;)
Aleksandra/Olcia 25.08.2014 13:25
efektowne a takie proste
bhb8 25.08.2014 13:23
bardzo fajny pomysł
Maria 70 25.08.2014 13:12
Bardzo pomysłowe ,smaczne i bez dużego nakładu pracy.
gosia561 25.08.2014 13:07
świetna sprawa
Anna133 25.08.2014 12:47
fajne połączenie ,na pewno wypróbuję !
mysza75 25.08.2014 12:24
jakie piękne kwiatki zrobiłeś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak