Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miód i papryka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1,2 kg
woda 3 szklanka
cukier 3 łyżka
ocet 1 szklanka
sól 1 łyżka
miód 3 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuka
ziele angielskie 5 zirenko

Przepis i sposób przygotowania na: Miód i papryka

Kroki postępowania

1
Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić ją w mniejsze kawałki.
Krok 1 - Miód i papryka foto
2
Ciasno ułożyć w słoikach (5). Do każdego słoja włożyć listek laurowy i ziarenko ziela angielskiego.
Krok 2 - Miód i papryka foto
3
Zagotować wodę z cukrem, octem, solą i miodem. Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach. Mocno zakręcić, odwrócić do góry dnem, przykryć ściereczką i pozostawić do wystudzenia.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 3 - Miód i papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 17.09.2014 08:50
mniami, polecam robienia swojej papryki marynowanej ; ))
halinah 03.09.2014 17:54
ciekawy przepis
IlonaAlbertos 25.08.2014 11:48
Świetna, uwielbiam takie papryki.
Wacław 25.08.2014 09:35
robimy podobnie,pyszne zapasy domowe
Cranberry 25.08.2014 08:57
super na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak