Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki brzoskwiniowe na kisielu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kisiel brzoskwiniowy 1 op
brzoskwinia 2 szt
jajko 1 szt
mleko 150 ml
mąka 3 łyzka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
olej do smażenia 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki brzoskwiniowe na kisielu

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Dodajemy jajko i proszek kisielowy.

Wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.

Wrzucamy pokroją w kostkę brzoskwinię i mieszamy do połączenia składników.

Smażymy niewielkie placuszki na mocno rozgrzanym oleju.

Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak