Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser cappuccino

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka jagodowa 1 opakowanie
mleko 500 ml
cappuccino czekoladowe 100 gram
cukier puder 1,5 łyżki
bita śmietana Śnieżka 2 opakowania
śmietan fix 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
śmietanka kremowa 200 ml
jagody 100 gram
cukier 1 łyżka
czekolada mleczna kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser cappuccino

Kroki postępowania

1
Galaretkę jagodową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, po czym odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę wylewamy do pucharków (do 1/3 pucharka).
Krok 1 - Deser cappuccino  foto
2
Do 100 ml mleka wsypujemy cappuccino i mieszamy, a resztę mleka zagotowujemy, po czym wlewamy cappuccino i doprowadzamy do wrzenia. Studzimy i chłodzimy w lodówce.
Krok 2 - Deser cappuccino  foto
3
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzącej wody. Do zimnego mlecznego cappuccino wsypujemy śnieżki, cukier puder oraz śmietanfix i ubijamy na gęstą masę.
Krok 3 - Deser cappuccino  foto
4
Następnie miksując wlewamy żelatynę, po czym masę wykładamy do pucharków na galaretkę.
Krok 4 - Deser cappuccino  foto
5
Śmietankę kremówkę ubijamy z łyżką cukru i wykładamy na wierzch deseru.
Krok 5 - Deser cappuccino  foto
6
Dekorujemy jagodami i startą na tarce o drobnych oczkach czekoladą.
Krok 6 - Deser cappuccino  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 25.08.2014 09:15
Dobry deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak