Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
pieczarki 25 dkg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
kapary całe Smak 8 szt
majonez
szczypiorek
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Jajka gotujemy na twardo w skorupkach .Pieczarki z cebulą kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Przyprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Jajka obieramy i kroimy na połówki. Żółtka wrzucamy do miseczki, dodajemy pieczarki, drobno pokrojone kapary i łyżkę majonezu całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy z powrotem do białka.Dekorujemy keksami majonezu i pokrojonym szczypiorkiem.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 24.08.2014 21:56
świetny przepis:)
Megg 24.08.2014 18:55
lubię takie, pycha
Konczi 24.08.2014 18:53
pyszne jajeczka ... wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak