Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy kebab

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

frytki
surówka
przyprawa kebab- gyros Prymat
jajko 1
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ćwiartki z kurczaka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: domowy kebab

Kroki postępowania

1
Ćwiartki rozbieram ze skóry, oddzielam od kości i mielę w maszynce do mielenia mięsa.
Krok 1 - domowy kebab foto
2
Wyrabia z jajkiem, przyprawą kebab gyros i mąką ziemniaczana. Formuję dużego klopsa i kładę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2 - domowy kebab foto
3
Piekę w nagrzanym piekarniku przez ok 30-40minut. Kroję cienko nożem w paski i wkładam je na 10 minut do piekarnika by się jeszcze zapiekły.
Krok 3 - domowy kebab foto
4
Podaje z frytkami i surówką. Z ketchupem lub innym sosem.
Krok 4 - domowy kebab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 28.06.2017 12:26
mniam, mniam
AnnieB 24.08.2014 14:40
Bardzo ciekawy przepis
Pani Domu 24.08.2014 11:33
domowy najsmaczniejszy
Ewelina1991 24.08.2014 10:27
rewelacja na talerzu!!
adelajda 24.08.2014 10:12
domowy najsmaczniejszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak