Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pickowate ślimaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mleko
drożdże 1/8 kostki
olej 2 łyżki
sól szczypta
cukier 11/2 łyzeczki
oregano
ser żółty 15 dag
szynka 15 dag
pomidor
papryka czerwona
ogórki konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: pickowate ślimaki

mąkę wsypać do miski dodać olej szczyptę soli drożdzę wymieszane z cukrem i odrobiną mleka,oregano-ile kto lubi-wyrabiać dodawać mleko w takiej ilości że ciasto ma być sprężyste i odstajace od ręki.zostawić na ok.20 minut.,po tym czasie ciasto rozwałkowac na prostokąt,nałożyć ser i pozostałe składniki,zwinąć jak rolade.pokroić na 1,5 cm kawałki ułożyć lużno na blasze pokrytej papierem do pieczenia,piec 15 min w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak