Fasolka z ziemniakami

Fasolka z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa zielona

    50 dag
  • ziemniaki

    80 dag
  • cebula

    2 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • oliwa

    4-5 łyżek
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować obrane ziemniaki w 2,5 litrach osolonej wodzie, po kilku minutach do gotującej się wody wrzucić fasolkę. Gotować do miękkości. Na patelni podgrzać oliwę i zrumienić posiekane cebule, posypać mąką, zamieszać rozprowadzając 1 szklanką wywaru z gotujących się jarzyn. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 8 minut. Ziemniaki i fasolkę odcedzić, ułożyć na talerzu, polać sosem. Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

10.05.2012 20:18
smaczna

kuklik

29.04.2012 10:50
pyszny obiadek

Mirka-Ludomila

17.03.2011 00:31
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat