Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane ziemniaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 dużych
masło 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane ziemniaki

Ziemniaki obrałam, umyłam i ponacinałam w poprzek, ale tak by nie przeciąć do końca.

Masło rozpuściłam. Dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła i sól. Wymieszałam. Natarłam tym ziemniaki na zewnątrz i w środku nacięć. Każdy osobno zawinęłam w folię aluminiową. Grillowałam do przypieczenia ziemniaków.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak