Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie ślimaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 500 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie
olej do smażenia 100 mililitrów
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie ślimaki

pieczarki myjemy, ścieramy na tartceo grubych oczkach, dusimy 15 minut. Na rozwałkowan ciasto układamy pieczarki zwijamy ciasto jak roladę. Tak przygotowany rolon kroimy na plastry grubości ok 2 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem pieczemy 30 minut w 220 stopniach. Można podawać z barszczem czerwonym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 24.04.2011 23:23
pycha
Henryka2 30.01.2011 23:51
bardzo lubię ciasto francuskie.Do wypróbowania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak