Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowane papryki z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbek czosnku 2 sztuka
sól szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwa kilka kropel
papryka czerwona 2 sztuka
ser żółty ok.10-20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowane papryki z serem

Paprykę myjemy, dzielimy na pół, oczyszczamy z białych błonek i nasionek, oszuszamy. Starty ser mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem i przyprawami (można też dodac szczyptę ziół prowansalskich). Czosnkowy ser nakładamy do połówek papryki, skrapiamy lekko oliwą, pieczemy na grilu do momentu gdy papryka zmieknie, a ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 27.09.2011 11:58
smaczne
izoldaaa6 09.09.2010 11:27
cód, miód i orzeszki jak to powiadają :)
kamilaj 29.08.2010 19:15
pyszne
eli82 28.08.2010 10:37
super
mamusia1 27.08.2010 23:20
pycha!
Kate131 27.08.2010 12:42
pysznosci
minka 22.08.2010 11:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak