Grilowane papryki z serem

Grilowane papryki z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbek czosnku

    2 sztuka
  • sól

    szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • oliwa z oliwek

    kilka kropel
  • papryka czerwona

    2 sztuka
  • ser żółty

    ok.10-20 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, dzielimy na pół, oczyszczamy z białych błonek i nasionek, oszuszamy. Starty ser mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem i przyprawami (można też dodac szczyptę ziół prowansalskich). Czosnkowy ser nakładamy do połówek papryki, skrapiamy lekko oliwą, pieczemy na grilu do momentu gdy papryka zmieknie, a ser się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

27.09.2011 11:58
smaczne

izoldaaa6

09.09.2010 11:27
cód, miód i orzeszki jak to powiadają :)

kamilaj

29.08.2010 19:15
pyszne

eli82

28.08.2010 10:37
super

mamusia1

27.08.2010 23:20
pycha!

Kate131

27.08.2010 12:42
pysznosci

minka

22.08.2010 11:12
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat