Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na pomidorowej fali

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na pomidorowej fali

Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej o wymiarach ok.25x 25cm.Łososia rozmrażamy i układamy na folii,którą wcześniej smarujemy oliwą.Na wierzchu ryby kładziemy pokrojone w ćwiartki pomidory,całość solimy,skrapiamy oliwą i posypujemy posiekaną bazylią.Folię zawijamy tworząc szczelne pakiety,które układamy na średnio rozgrzanym grillu.Pieczemy około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak