Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy rybne z surówką

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna typ 2000 2 szklanki
mleko 2% 1 szklanka
drożdże świeże 15 g
cukier 1 szczypta
sól i pieprz do smaku
filet z mintaja 400 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 kawałek
szczypiorek
rzodkiewka 4 szt
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy rybne z surówką

Drożdże i cukier rozpuścić w letnim mleku, dodać mąkę i wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Rybę umyć, osuszyć i zmielić w maszynce do mięsa. Warzywa pokroić w kosteczkę. Szczypiorek posiekać. Warzywa i rybę wrzucamy do ciasta, doprawiamy solą i pieprzem.
Kłaść masę łyżką na rozgrzany olej, smażyć na złoto z obu stron, odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką, u mnie z kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.09.2014 20:19
przepyszne,
adelajda 28.08.2014 18:22
Muszą być pyszne :)))
IwonaKa 27.08.2014 20:38
takich jeszcze nie jadłam,muszę spróbować
anemon 27.08.2014 19:26
Ale apetycznie one wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak