Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka warstwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 1 kilogram
mięso mielone wołowe 200 gram
pierś z kurczka 200 gram
pieczarki 200 gram
olej do smażenia
sos boloński 2 opakowania
przyprawy do smaku
ser żółty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka warstwowa

Makaron gotujemy,mięso mielone przyprawiamy i smażymy , filety kroimy w kostke przyprawiamy i również obsmażamy. Pieczarki myjemy ,kroimy w plastry , przyprawiamy i dusimy. Przygotowujemy sos według przepisu.Do naczynia żaroodpornego układamy 1/4 makaronu mięso mielone i zalewamy 1/4 sosu następna częsć makaronu pieczarki i sos , ponownie makaron kurczaka sos makaron i sos. całość posypujemy startym serem . zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak