Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrozny arbuz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z połówki cytryny
pół szklanki cukru
ewentualnie kilka listków świeżej mięty
arbuz 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mrozny arbuz

Arbuza oddzielamy od skórki,pozbawiamy pestek,kroimy na kawałki i miksujemy,po czym odstawiam do lodówki.Sok z cytryny miksujemy z cukrem oraz ewentualnie z miętą,a następnie łączymy z arbuzem.Całość wstawiamy do zamrażalnika na 3 godz.Przed podaniem ponownie miksujemy i nakładamy do pucharków.Podajemy udekorowane kawałkami arbuza i listkami mięty.Możemy przykryć je również czapeczką bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.03.2011 00:17
super
Karolcia12 23.09.2010 16:26
szkoda że juz arbuza cięzko dostać
Natalia/tubisiek 09.08.2010 07:18
fajne :)
Kate131 06.08.2010 20:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak