Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel drobiowy z masłem jabłkowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
sól do smaku 8 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 8 szczypta
masło 8 krążków jabłkowego
olej do smażenia 4 łyzki
masło do smażenia 2 łyżki
sok jabłkowy 2 łyżki

Porada

Zwykłe sznycle mogą wiele zyskać jeśli podamy je gorące z dodatkiem masła smakowego. Do tej pory robiłam do sznycli z reguły masło czosnkowe, cytrynowe, pomarańczowe lub ziołowe. Dziś postawiłam na eksperyment - użyłam jabłka ( Masło jabłkowe).

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel drobiowy z masłem jabłkowym

Filety z piersi kurczaka podzielić na mniejsze części ( ja kroję każdą pojedynczą pierś na 4 części ).
Rozklepać tłuczkiem do mięsa .
Posolić , popieprzyć sypiąc po szczypcie przyprawy .
Panierować w mące, jajku , bułce tartej .
Smażyć na rumiano na oliwie z masłem .Po usmażeniu dodać na patelnię 1 krążek masła jabłkowego i sok .
Przykryć i ogrzewać kilka minut.
Podawać kładąc na każdy gorący sznycel krążek masła jabłkowego ( bezpośrednio przed podaniem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 19.01.2015 08:10
dobry przepis ale najbardziej podoba mi się ta różyczka z marchewki
Natalija 22.08.2014 14:27
ciekawy przepis :)
Motorek 21.08.2014 19:11
Świetny pomysł
Ali 21.08.2014 18:44
Mmmm, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak