Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki rybne z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jędrne pomidory 2
strak zielonej papryki
cebule 2
oliwy 1/3 szkl
sól
filet z dorsza 3/4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki rybne z pomidorami

Filety pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem ziołowym. Cebule obierz, pokrój w ósemki, pomidory umyj pokrój w ósemki, paprykę oczyść, wyjmij gniazdo nasienne, pokrój na kawałki podobnej wielkości jak ryba. Oliwę wymieszaj z oregano, polej rybę i warzywa, odstaw na 30 min. Na namoczone drewniane patyczki nadziewaj na przemian rybę, kawałki pomidora, papryki i cebuli. Układaj na rozgrzanym grillu, grilluj ok 20 min. Podane z ugotowanym na sypko ryżem stanowią świetne danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak