Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydza gotowana w bulionie warzywnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza 4 szt
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt
woda 2 litry
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydza gotowana w bulionie warzywnym

W garnku zagotować wodę dodać przyprawy i obraną włoszczyznę(marchew,piertuszkę,seler,por) w całości.Gdy wszystko zacznie się gotować dodać po 10 minutach kolby kukurydzy przekrojone na pół i gotować przez 20 minut.Pod koniec gotowania dodać sól do smaku.Wyjąć kukurydzę z wywaru i polać stopionym masłem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 21.08.2014 18:44
bardzo lubię gotowana kukurydze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak