Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane piersi kurczaka z grilla
Grillowane piersi z kurczaka smakują jeszcze lepiej kiedy do zrobionych wcześniej kieszonek dodamy kozi ser oraz listki świeżej bazylii. Tak urozmaicone mięso z grilla będzie błyskawicznie znikać z talerzy zaraz po podaniu na obiad, kolację lub przyjęcie w ogrodzie.
1. Przygotować marynatę z 2 łyżek oliwy, 2 ząbków czosnku, sosu sojowego, soku z cytryny i siekanego świeżego tymianku.
2. W 2 piersiach kurczaka zrobić kieszonkę, doprawić kurczaka solą i pieprzem, posmarować marynatą, również w środku kieszonki.
3. Do środka włożyć trochę sera koziego i całe listki bazylii, mięso spiąć 2 wykałaczkami.
4. Zostawić na 30 minut aż mięso przejdzie marynatą. Piersi z kurczaka grillować z każdej strony na rumiano kilka razy odwracając mięso, aby w środku „doszło”.