Domowe ogórki kiszone

Domowe ogórki kiszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    5 kg
  • koper

    1 wiązka
  • korzeń chrzanu

    1-2 szt
  • czosnek

    2 główki
  • woda

    5 l
  • sól

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i koper dokładnie umyć. Chrzan i czosnek obrać. Na dno słoja włożyć koper,ząbek czosnku i chrzan, nastepnie wkładać ogórki. Wodę z solą gotujemy w stosunku 1:1. Przegotowaną wodą jeszcze gorącą zalewamy ogórki. Zakrecony słoik na ok 12 godz. odwracamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

12.01.2014 12:16
co roku robię spore zapasy na zimę

Bernadeta1

19.04.2013 12:36
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat