Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki ze szpinakiem i serem fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
ser feta 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mąka wrocławska 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda gazowana 1 szklanka
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki ze szpinakiem i serem fetą

masa na naleśniki: miksujemy w takich proporcjach jak wyżej zostały wymienione czyli: mleko, woda, jajko, proszek do pieczenia, mąka. Masa powinna być gęsta ale nie zbyt zbita. Rozgrzewamy patelnię z łyżką (im większa patelnia tym troszkę więcej oleju) i zaczynamy smażenie naleśników. między czasie, ale nie koniecznie można później na innej patelni na 2 łyżkach oleju wrzucamy szpinak który się rozmraża kiedy się podusi na małym ogniu dodajemy pieprzu (Nie dodajemy soli bo ser feta jest słony) i wyciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze dusimy pod przykryciem, uważajmy tylko na to by się nie przypalił. odstawiamy nasza masa musi wystygnąć. Po wystygnięciu otwieramy ser feta i wrzucamy go do szpinaku i widelcem miażdżymy. I teraz najprzyjemniejsza część naleśnik smarujemy naszą szpinakową masą i na talerz.
Gotowe do tego polecam jeszcze sos śmietanowo - koperkowy można go znaleźć w moich innych przepisach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak