naleśniki ze szpinakiem i serem fetą

naleśniki ze szpinakiem i serem fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • ser feta

    1 opakowanie
  • czosnek

    2 ząbki
  • mleko

    1 szklanka
  • jajka

    1 sztuka
  • mąka wrocławska

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • woda gazowana

    1 szklanka
  • olej

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

masa na naleśniki: miksujemy w takich proporcjach jak wyżej zostały wymienione czyli: mleko, woda, jajko, proszek do pieczenia, mąka. Masa powinna być gęsta ale nie zbyt zbita. Rozgrzewamy patelnię z łyżką (im większa patelnia tym troszkę więcej oleju) i zaczynamy smażenie naleśników. między czasie, ale nie koniecznie można później na innej patelni na 2 łyżkach oleju wrzucamy szpinak który się rozmraża kiedy się podusi na małym ogniu dodajemy pieprzu (Nie dodajemy soli bo ser feta jest słony) i wyciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze dusimy pod przykryciem, uważajmy tylko na to by się nie przypalił. odstawiamy nasza masa musi wystygnąć. Po wystygnięciu otwieramy ser feta i wrzucamy go do szpinaku i widelcem miażdżymy. I teraz najprzyjemniejsza część naleśnik smarujemy naszą szpinakową masą i na talerz.
Gotowe do tego polecam jeszcze sos śmietanowo - koperkowy można go znaleźć w moich innych przepisach

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat