Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisze z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 10 dag
śmietana 3 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
sól szczypta
cebula 1 sztuka
pieczarki 30 dag
czosnek 2 ząbki
musztarda 1 łyżka
olej do smażenia
marchew 1 sztuka
jaja 2 sztuki
śmietana 4 łyżki
ser biały 15 (twarogowy)
Papryka słodka mielona Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Kisze z pieczarkami

Z pierwszych pięciu składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Przygotowujemy farsz: pieczarki i cebulę drobno siekamy, marchew ścieramy na tarce, czosnek miażdżymy - wszystko podsmażamy na oleju. Jaja, śmietanę, ser biały, miksujemy.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Smarujemy musztardą. Następnie wykładamy farsz pieczarkowy i całość zalewamy serowym sosem. Posypujemy wierzch papryką w proszku. Pieczemy około 40 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 08.06.2011 09:48
ŁADNE
pigila
pigila 16.01.2011 21:12
SKOSZTOWAŁABYM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak