Sos cebulowy

Sos cebulowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    6 szt
  • masło

    2 łyżki
  • jabłko

    2 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • wywar z jarzyn

    1,5 l
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka pokroić ze skórkami, wrzucić do wywaru jarzynowego i ugotować. Następnie rozgrzać masło i udusić na nim drobno posiekane cebule. Gdy będą miękkie, zrobić rumianą zasmażkę z mąki i podprawić nią cebule. Dodać ugotowane jabłka. Całość zmiksować lub przetrzeć prze sito. Doprawić sokiem z cytryny i solą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

18.07.2012 12:35
super sosik

m1monika

15.01.2012 15:33
smaczny :)))

Iwona51

04.01.2012 09:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat