sałatka z kapustą pekińską i gyrosem

sałatka z kapustą pekińską i gyrosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka pojedyńcze

    2
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    2 łyżki
  • kapusta pekińska

    1/2 główki
  • cabula

    1 sztuka
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • ogórek konserwowy Smak

    4 sztuk
  • keczup pikantny

    2 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z Kurczaka pokrojone w kostkę nie za dużą podsmażamy na oleju z przyprawą kebab - gyros na oleju. wystudzić, między czasie pokroić cebulę w talarki i ogórki konserwowe w kostkę zrobić sos (keczup+majonez), a kukurydzę odcedzić z zalewy. A kapustę pekińską poszatkować.
Znajdujemy najlepiej przezroczystą miskę bo najładniej widać składniki (ale jak nie masz to nie trzeba) i po kolei na dnie układamy:
1. gyros
2. cebula
3. sos
4. kukurydza
5. ogórek konserwowy
6. sos
7. pekińska
i gotowe, jeszcze tylko długie łyżki do nakładania bo nakładamy ją od góry czyli musimy dotrzeć aż na samo dno po gyros.
smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat