Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z kapustą pekińską i gyrosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka pojedyńcze 2
przyprawa kebab- gyros Prymat 2 łyżki
kapusta pekińska 1/2 główki
cabula 1 sztuka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ogórek konserwowy Smak 4 sztuk
keczup pikantny 2 łyżki
majonez 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z kapustą pekińską i gyrosem

Pierś z Kurczaka pokrojone w kostkę nie za dużą podsmażamy na oleju z przyprawą kebab - gyros na oleju. wystudzić, między czasie pokroić cebulę w talarki i ogórki konserwowe w kostkę zrobić sos (keczup+majonez), a kukurydzę odcedzić z zalewy. A kapustę pekińską poszatkować.
Znajdujemy najlepiej przezroczystą miskę bo najładniej widać składniki (ale jak nie masz to nie trzeba) i po kolei na dnie układamy:
1. gyros
2. cebula
3. sos
4. kukurydza
5. ogórek konserwowy
6. sos
7. pekińska
i gotowe, jeszcze tylko długie łyżki do nakładania bo nakładamy ją od góry czyli musimy dotrzeć aż na samo dno po gyros.
smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak