Szpinakowa babka

Szpinakowa babka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    25 dag
  • szpinak świeży lub mrożony

    30-40 dag
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak oczyścić, umyć, pokroić, przelać wrzątkiem, wyjąć łyżką cedzakową i przysmażyć na oleju. Dodać posiekane ząbki czosnku, doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak wymieszać z ugotowanym na półmiękko makaronem. Przełożyć do wysokiego żaroodpornego naczynia. Jajko rozmieszać ze śmietaną i zalać szpinak z makaronem. Danie zapiekać ok 25 min w temperaturze 200 stopni. Gotową babkę w całości wyłożyć na półmisek, udekorować, np. pomidorami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

24.10.2013 20:40
Przepis wart wypróbowania.

Iwona51

31.01.2012 10:10
fajna

matii6

18.05.2011 20:48
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat