Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 25 dag
szpinak świeży lub mrożony 30-40 dag
ząbek czosnku 2 szt
jajko 1 szt
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa babka

Szpinak oczyścić, umyć, pokroić, przelać wrzątkiem, wyjąć łyżką cedzakową i przysmażyć na oleju. Dodać posiekane ząbki czosnku, doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak wymieszać z ugotowanym na półmiękko makaronem. Przełożyć do wysokiego żaroodpornego naczynia. Jajko rozmieszać ze śmietaną i zalać szpinak z makaronem. Danie zapiekać ok 25 min w temperaturze 200 stopni. Gotową babkę w całości wyłożyć na półmisek, udekorować, np. pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.10.2013 20:40
Przepis wart wypróbowania.
Iwona51
Iwona51 31.01.2012 10:10
fajna
matii6 18.05.2011 20:48
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak