Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1
przyprawa uniwersalna
mąka
olej do smażenia
kostka rosołowa
Chrzan śmietankowy Smak 1,5 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1 szkl.
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie chrzanowym

Mięso wyrobić rękoma z jajkiem i przyprawami, dodać przyprawy i wymieszać. Formować małe pulpeciki , obtaczać w mące i usmażyć na oliwie na rumiano.W rondelku zrobić sos.W 1 szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i postawić na małym ogniu, dodać chrzan ze słoiczka i wymieszać .Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do rondla z sosem i wymieszać.Przełożyć do rondla usmażone pulpety wraz z pozostałą ze smażenia oliwą. Gotować na małym ogniu jakieś 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 19.08.2014 13:36
lubię klopsiki w sosie chrzanowym jeszcze nie jadłam
berys18 19.08.2014 08:39
smacznie wyglądają
gusia1000 19.08.2014 00:41
Dobre na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak