Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale drożdżowe z "zamrażarki"

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 75 dkg
masło lub margaryna 250 g
jajko 2
żółtko jajek 2
cukier 1/2 szkl.
drożdże świeże 5 dkg
mleko 1/2 szkl.
krem czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale drożdżowe z "zamrażarki"

Kroki postępowania

1
Z mleka cukru i drożdży zrobić rozczyn .Po wyrośnięciu dodać jaja, mąkę i roztopiony tłuszcz.
Krok 1 - Rogale drożdżowe z "zamrażarki" foto
2
Wyrobić ciasto , przełożyć do torebki i włożyć na godzinę do zamrażarki.
Krok 2 - Rogale drożdżowe z "zamrażarki" foto
3
Następnie ciasto rozwałkować na okrąg i przekrawać po linii średnicy tworząc trójkąty. Na szeroką część trójkąta kłaść nadzienie i zwinąć w rogal.
Krok 3 - Rogale drożdżowe z "zamrażarki" foto
4
Ułożyć na blasze i piec około 15 minut – do zarumienienia w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Rogale drożdżowe z "zamrażarki" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:58
na pewno dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak