Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb cebulowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 300 ml
drożdże 20 g
cukier 1 lyzeczka
mąka pszenna typ 650 400 g
mąka pszenna 150g typ 1050
sól 1 lyzeczka
cebula 3 szt
olej rzepakowy 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb cebulowy

W ciepłej wodzie rozpuścić cukier i drożdże. Do misy robota wsypać obie mąki i sól, dodać zaczyn. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Lekko przestudzoną wsypać do misy. Wyrobić ciasto i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie przełożyć do formy (keksówki 25cm) i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić na kratce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 18.08.2014 21:36
A wiesz, że tak od razu pomyślałam, że pewnie ktoś Ci zjadł ten chleb, że nawet nie zrobiłaś zdjęcia chleba przekrojonego.
ada.la 18.08.2014 21:25
ciekawy pomysł
Alex_M 18.08.2014 21:14
nie zrobiłam zdjęć w przekroju bo mi cały chleb zjedli ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak