Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tabuli – libańska sałatka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 25 dag
pomidory 3 szt.
cebula 1 szt.
ogórek 1 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
natka pietruszki
mięta
wywar warzywny 1 l
sok z cytryny
oliwa
ząbek czosnku 2 szt.
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tabuli – libańska sałatka

Kuskus przesypać do miski i zalać gorącym wywarem warzywnym (płyn musi przykrywać kaszę). Przykryć, odstawić na 15 min. W tym czasie natkę pietruszki i miętę umyć i bardzo drobno posiekać. Umyte pomidory i ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać drobno posiekaną cebulę. Warzywa i zioła dodać do kuskusu. W osobnym naczyniu zrobić sos: wymieszać sok z cytryny, oliwę z oliwek, rozgnieciony ząbek czosnku, sól i pieprz. Dodać do reszty. Całość wymieszać.

Przepis pochodzi z Centrum Dietetycznego Naturhouse - partnera merytorycznego Strefy Zdrowej Kuchni serwisu DoradcaSmaku.pl.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 18.08.2014 21:07
Lubię taką kuchnie
iziona 18.08.2014 18:56
Wyglada bardzo fajnie :)
pajbek 18.08.2014 16:59
Chętnie wypróbuję :-)
cukiereczek 18.08.2014 16:51
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak