Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czerwonej borówki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borówki 250 ml
cukier 1/2 szkl.
jabłka 3 szt.

Porada

Taka konfitura jest świetnym dodatkiem do mięsa, grillowanego sera, ale również można nią smarować kanapki.

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czerwonej borówki

1/2 szkl. borówek/ brusznicy zasypać cukrem, jak puszczą sok pognieść tpraską do ziemniaków. dodać obrane, pokrojone na kawałki jabłka papierówki. Gotować 15 minut aż jabłka się rozpadną, rozgnieść praską. Dodać kolejne pół szkl. borówek. Gotować na dużym ogniu 5 minut, cały czas mieszając. owoce mają być szkliste, ale nie mogą się rozpaść. Przełożyć jeszcze gorące do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem, niech ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.09.2014 11:39
super smaczna propozycja
Kolorowa 18.08.2014 21:06
Smakowicie !
kasienka23 18.08.2014 19:13
pyszne przetwory!
Jadwiga/Jaga85 18.08.2014 17:13
Musi być pyszna!
pajbek 18.08.2014 17:00
Piękny kolor :-)
cukiereczek 18.08.2014 16:53
pięknie się prezentuje
Edith85 18.08.2014 16:09
super taka domowa konfitura do mięska
Triss 18.08.2014 15:51
super dodatek do potraw.:)
Pyszota 18.08.2014 15:13
super przepis
ben-ka 18.08.2014 15:00
Uwielbiam borówki! mam tylko problem z ich kupieniem,a oprócz jabłek robię też z gruszkami,do kaczuchy - pycha!
Beata999 18.08.2014 14:50
Uwielbiam,właśnie z mięsem i serem.
Stenka 18.08.2014 13:58
Ja borówki wcześniej sparzam, żeby nie były gorzkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak